Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bouwkundige keuring van onroerend goed in Frankrijk

U heeft uw keuze laten vallen op een of meerdere woningen in Frankrijk. Tien tegen een dat uw definitieve keuze mede bepaald zal worden door de bouwkundige staat waarin de woning verkeert. Vanzelfsprekend heeft u zichzelf al een beeld van gevormd. Voor een definitieve beslissing hoeft u echter niet alleen op uw eigen waarnemingen afgaan om te voorkomen dat u achteraf voor onaangename verrassingen komt te staan. Een ervaren bouwkundig onderzoeker kan u wel zekerheid geven over zaken waar u nu nog twijfels over heeft of bevestigen dat er geen problemen zijn.

Een “Expert en Bâtiment” kan twijfels omzetten in zekerheden

Mijn naam is Bert Flierman, Nederlander van oorsprong en sinds 1996 actief in Frankrijk in onder andere verhuur, resaturatie, koop en verkoop. Ik ondersteun potentiële kopers op vele terreinen bij de aankoop van een woning in Frankrijk. Behalve adviseur ben ik van oorsprong werktuigbouwkundige, in Frankrijk “Expert en technique” genoemd.  Woningen in Frankrijk kennen niet alleen andere constructies maar vaak zijn er ook andere materialen toegepast dan in Nederland gebruikelijk is. Inmiddels heb ik talloze klanten bijgestaan om een beter bouwtechnisch inzicht te krijgen in hun toekomstige woning.

Technische staat is belangrijk

Bouwkundige expertise om nu te ontdekken waar later problemen of kosten uit voortkomen

Om u een idee te geven ziet u hieronder waar ik in het bijzonder naar kijk:


• De structuur: Zijn er scheuren aanwezig, waardoor zijn ze ontstaan en wat is het risico?
• Het dak: In welke staat verkeert het?
• Opsporen van de oorsprong van vreemde situaties: de gevelstuc die op een bepaalde plek los komt of verkleurd; een extra hoge deur dorpel e.d.
• Vochtplekken: Waardoor worden deze veroorzaakt en hoe kunnen ze worden verwijderd?
• Renovatie: Heeft er recentelijk een renovatie plaatsgevonden en zo ja, is deze deskundig uitgevoerd of heeft de ingreep soms negatieve effecten teweeggebracht?
• Onderhoud: Hoe is de woning onderhouden en is er achterstallig onderhoud?
• Overige aspecten: Controle en beoordeling van de lood slappen, de ramen en deuren, het sluitwerk, de vloer, de goten, het zwembad met de bijbehorende installatie, het afschot direct om het huis, de isolatie, afwerkingskwaliteit, etc.
Naast de hier opgesomde punten kijk ik uiteraard naar overige details, die per woning verschillend kunnen zijn.

Ik voer twee soorten bouwkeuringen in Frankrijk uit

Beide expertises kan ik u aanbieden door Bourgogne Frankrijk

1) Bouwkeuring bij de aankoop: Deze keuring is bedoeld voor hen die in Frankrijk een huis willen kopen maar risico’s achteraf willen uitbannen. Het gaat er daarbij vooral om dat u bevestigd krijgt dat het aangebodene overeenkomt met wat u verwacht. Daarbij ga ik als volgt te werk. Eerst komen de fundering, de structuur en het dak aan de orde en leg ik u uit wat de eventuele aandachtpunten zijn. Als hierbij geen onoverkomelijke bezwaren naar voren komen, zijn alle verdere onderdelen die u eerder hierboven vermeld ziet, aan de beurt. Een belangrijk aspect hierbij is het opmerken van alles wat buiten de norm valt. Een gedoubleerde binnenmuur zonder isolatie is een indicatie voor een vochtprobleem. Waarom zijn er groene sporen zichtbaar op de zuidmuur etc etc.
Nagenoeg altijd gaat dit onderzoek gepaard met een taxatie. De bouwkundige staat is immers een van de belangrijke onderdelen bij het vaststellen van de waarde. Een taxatie uitvoeren zonder de bouwkundige staat daarin mee te nemen, biedt u als potentiële koper geen realistisch beeld. Deze bouwkeuring is ook onderdeel van de volledige aankoopbegeleiding die Francemaisons.eu aanbiedt.

2) Controleren van uitgevoerde bouwwerkzaamheden:
Als u laat bouwen of verbouwen en u heeft twijfels over de kwaliteit van de aannemer, dan kan ik u daar uitsluitsel over geven. Als er wezenlijk bouwfouten gemaakt zijn kan in het geschil een “Expert en technique” u een uitkomst bieden.

 


Hypotheek berekening

How much can I borrow? Do a quick check.
Totaal maandelijks inkomen (na belasting):
$

Geschatte leencapaciteit:
$

Aanmelding nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen