Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Controle en uitleg van de Franse Compromis de Vente of Promesse de Vente.

De Franse notaris maakt uw Compromis de Vente of Promesse de Vente op. Dit verkoopcontract bestaat uit ongeveer 20 pagina’s zonder de bijlages die ook nog eens 30 pagina’s zullen omvatten. Mijn kerntaak is u uit te leggen wat er in de Compromis de Vente staat en wat de verschillen met de Nederlandse regels en gewoontes zijn.

Tevens zorg ik voor:
  • Het bestuderen en het met u bespreken van elk artikel in de Compromis de Vente.
  • Bekijken of de condities correct omschreven zijn en of er niet te weinig of juist teveel in de Compromis de Vente staat.
  • Controleren of aan alle wettelijke vereisten is voldaan en of de daarbij behorende rapporten voor u geen onbekende risico’s inhouden.
  • Het doornemen met u van de Compromis de Vente en de eventuele wijzigingen in het Frans noteren die u met de verkoper/makelaar/notaris kunt bespreken.
  • Bovenstaande werkzaamheden voer ik uit, net zolang totdat u in het bezit bent van een correct en rechtsgeldig Compromis de Vente.

De bedoeling is niet een exacte vertaling van dit Franse voorlopige koopcontract te geven maar u uit te leggen wat de consequenties zijn van de artikelen.
Na het doornemen en een eventuele correctie ronde is voor u alles duidelijk en kunt u gerust tekenen.

Bijzondere voorwaarden
In principe is het zo dat alles wat de koper en verkoper mondeling overeen zijn gekomen kan worden opgenomen als opschortende of ontbindende voorwaarde (zolang het niet nadrukkelijk verboden is in de wet).

Aanvraagformulier controle Compromis de Vente

Wilt u dat wij vrijblijvend contact met u opnemen over de controle van de Compromis de Vente? Laat dan hier uw gegevens achter. Wij nemen dan contact met u op.

De kosten voor controle van de Compromis de Vente bedragen € 225,= voor een woning en € 575,= € voor een onderneming/bedrijf.
De bedragen zijn inclusief btw.

Wij kunnen ook het contact met betrekking tot de Compromis de Vente met de notaris voor u overnemen. In dit geval blijven wij uw aanspreekpunt en vertalen wij onder andere uw wensen naar de notaris en visa versa. De kosten voor deze extra begeleiding zijn € 250,= inclusief TVA.

 

Het uitleggen van de Compromis de Vente is ook een onderdeel van de volledige aankoopbegeleiding die we in heel Frankrijk uit voeren.


Hypotheek berekening

How much can I borrow? Do a quick check.
Totaal maandelijks inkomen (na belasting):
$

Geschatte leencapaciteit:
$

Aanmelding nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen