Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Mijn werkwijze als Bouwkundig onderzoeker bij aankoop in Frankrijk

Als eerste maak ik een afspraak met de verkoper of de makelaar voor de uitvoering van de keuring. Het is van belang dat u daar zelf ook bij aanwezig bent. Lopende door en om de woning kan ik dan gelijk mijn bevindingen aan u toelichten en dat gebeurt natuurlijk in het Nederlands. Dit onderzoek beperkt zich niet alleen tot de huidige situatie. Als u verbouwingswensen heeft en twijfels heeft of het een en ander technisch mogelijk is, kan ik daar gelijk naar kijken. Wij kunnen samen uw plannen en mogelijkheden doornemen en ik zal u een grove schatting van de kosten kunnen geven.

In Frankrijk heeft de koper van een woning een hoge onderzoekplicht

In Frankrijk kent men het “Dossier Diagnostics Techniques”. Of te wel DDT genoemd. Vrij vertaald zijn dat de “verplichte technische onderzoeken”. Deze moet de eigenaar laten uitvoeren als hij zijn Franse woning wil verkopen. Dit zijn ‘Diagnostics’ die direct met de woning te maken hebben zoals: asbest, lood, elektrische installaties, gasinstallatie, termieten en woonoppervlak. De laatste alleen als de woning een onderdeel van een VVE betreft.
Deze onderzoeken staan echter beslist niet gelijk aan een bouwkundig onderzoek. Naar de fundering en de structuur wordt niet gekeken; noch naar elk ander aspect waar ik wel naar kijk. De Franse wet schrijft voor dat de verkopende partij de koper het resultaat van de ‘Diagnostics’ ter beschikking stelt. Het is daarna aan de koper om zelf de rest van de woning te beoordelen. Dit is nu precies wat wij u uit handen kunnen nemen door middel van een bouwkundige keuring.

Het tarief van een bouwkundige keuring

In heel Frankrijk verricht ik keuringen van appartementen tot kastelen en alles daar tussenin. U kunt zich voorstellen dat de grootte van de woning en uw plannen, invloed hebben op het tarief. U kunt echter volstaan om mij aan te geven waar de woning staat plus de bijbehorende omschrijving daarvan. Een verkoopadvertentie kan al voldoende zijn. In veel gevallen ben ik in staat om binnen 12 uur na ontvangst van uw gegevens, een offerte aan te bieden.

Bouwbegeleiding in Frankrijk

Regelmatig krijg ik de vraag of ik ook de bouw van een project in Frankrijk kan begeleiden. Of ik een bouwbegeleidingsopdracht kan accepteren is mede afhankelijk van enkele factoren/voorwaarden. Uiteraard kan ik niet door heel Frankrijk een bouw begeleiden.
Met mijn 20 jaar ervaring weet ik inmiddels met welke aannemers en andere partijen ik wel of niet wil werken. Het bouwteam wil ik zelf samen kunnen stellen en dit zijn niet per definitie de goedkoopste. Mijn wat kritische houding levert u echter direct een voordeel op. U kunt erop rekenen dat na afronding van de bouw u geen ‘Expert en technique” hoeft in te huren om bouwfouten op te zoeken. Bovendien laat ik in het belang van een goed resultaat geen onderzoeken achterwege om de prijs te drukken. Consequenties in de prijs of in de uitvoering zal ik te allen tijde aan u voorleggen en duidelijk toelichten.

Prijsindicatie voor bouwen in Frankrijk

Als u wenst te gaan laten bouwen in Frankrijk kunt u rekening houden met een bouwprijs vanaf € 1.750,- per m2 bij nieuwbouw en vanaf € 1.100,- per m2 bij een grote renovatie.
Daarbij ben ik mij er wel degelijk van bewust dat er bouwbedrijven zijn die dergelijke opdrachten goedkoper uitvoeren. Echter, juist door hen zijn de meeste “Experts en technique” overboekt. Om de opdracht voor mij financieel interessant te houden dient het bouwbudget voor het onderhavige pand minimaal € 120.000,- bedragen.
Om misverstanden te voorkomen, werk ik met een duidelijke en separate rekening die alleen betrekking heeft op de bouwbegeleiding. Om mijn onafhankelijkheid te kunnen garanderen heb ik geen enkele financiële binding met de aannemer. Ook hier vertegenwoordig ik u en niet de aannemer. De reden dat ik het bouwteam wil samenstellen heeft enkel met kwaliteit te maken.


Hypotheek berekening

How much can I borrow? Do a quick check.
Totaal maandelijks inkomen (na belasting):
$

Geschatte leencapaciteit:
$

Aanmelding nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen